НОВИНИ

Върховният съд на Швеция осъди трима от четирима мигранти – сомалийци извършили зверско и многократно изнасилване на 13-годишно момиче на по 4 и 5 месеца затвор в съоръжение за младежи – престъпници. Един от насилниците изобщо не е съден.

На 14 юни 2017 г. 13-годишно момиче (името и националността му не се споменава в шведските медии) било подмамено в апартамент във Вестерас, обитаван от един от четиримата сомалийци. Те обилно почерпили момичето с алкохол и когато то се напило, един от тях го замъкнал в банята, където го изнасилил. След като тя излязла от банята, била отново изнасилена – едновременно от трима от извергите. При това така, че гениталиите й били разкъсани и потекла кръв. После тя започнала да плаче и излязла на балкона, където отново била изнасилена от един от сомалийците.

Оказало се, че двама от насилниците са заснели всичко на видео, което в последствие разпространили в социалните мрежи. Според шведската телевизия, този запис е бил използван като едно от доказателствата по време на съдебния процес срещу трима от „бежанците“ – тези, които са били на по 17 години. Четвъртият участник в престъплението изобщо не е бил съден, защото според закона е бил дете (под 15 години) по времето на извършването му.

През април т.г. тримата сомалийци били осъдени на по осем месеца затвор в съоръжение за младежи – престъпници. Двама от тях са имали и предишни присъди – за обир. Присъдата била обжалвана, като прокуратурата поискала налагането на по-тежки наказания.

Толерантният Върховен съд на Швеция постановил вместо това значително намаляване на наказанията им. Двама са осъдени на по 5 месеца затвор, а третият – на четири. Няма да бъдат депортирани, защото са шведски граждани.

От разпространените в медиите информации не става ясно, дали на насилниците ще им бъде признат и предварителният арест. Ако е така, то те би следвало съвсем скоро да са на свобода.

А жертвата?

След като насилниците разпространили видеозаписа с изнасилването в социалните мрежи, момичето станало обект на клюки и обсъждания. Три седмици след престъплението, то се разболяло от инфекция (съпроводена с треска с висока температура 40 градуса), с която според лекарите може да се е заразило „при сексуални контакти“. Психологическите последствия също са на лице – затвореност, гняв, горчивина, кошмарни сънища, започнало е често да отсъства от училище.

Поредната проява на снизходителност към извратени изверги, независимо от факта, че подобна толерантност отдавна вече се тълкува като всепозволеност и безнаказаност.

По информации на скандинавски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас