НОВИНИ

Йорданската Армия съобщи, че е убила няколко членове на „Ислямска Държава“ (ИД), които са приближили границата на страната, докато са бягали от сирийската (правителствена) офанзива в югозападната част на съседната страна.

Армейски подразделения използваха „всякакви видове оръжия“, за да обстрелват група „бойци“, които се приближиха до долината Ярмук при сблъсъци продължили почти 24 ч. – от вторник до сряда - след обяд – коментира източник от йорданската армия.

„Ние, приложихме правилата за ангажиране и членове на „Даеш“ (арабския акроним за ИД – бел.ред.) бяха принудени да се оттеглят вътре в Сирия и някои техни членове бяха убити“, цитира „Ройтерс“ коментара на източника за Агенция „Петра“.

След седмици на интензивни бомбардировки, сирийската армия превзе района около поречието на р. Ярмук, който преди беше контролиран от формированието „Джаиш Халед бин Уалид“, свързано с ИД.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас