НОВИНИ

Повече от 20 000 цивилни са били убити от членове на „Ислямска Държава“ (ИД), докаго организацията контролираше иракската провинция Ниневия.

„Ниневия загуби много от своите жители, откакто „Ислямска Държава“ взе контрола през 2014 г. Докато (провинцията) беше освободена“, коментира за Халаф ал-Хадиди, член на провинциалния съвет за интернет изданието „Алмаалома“.

По думите на Ал-Хадиди, предварителните оценки „показват, че повече от 20 000 цивилни от Ниневия бяха убити от „Ислямска Държава““. По думите му, повечето от тях са били служители на силите (службите) за сигурност, „деца и млади хора, които отказахад да се присъединят към групата“. Сред жертвите, също така са „момичета, които отказаха да се отдадат на групата и други, които се самоубиха“.

„Хиляди тела, все още липсват, тъй като масовите гробове направени от групата бяха скрити“, коментира още той.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас