НОВИНИ

На амстердамското летище е бил арестуван руски гражданин, който е заподозрян във финансиране на „Ислямска Държава“ (ИД), съобщи берлинската прокуратура.

Руското гражданство на задържаният е било потвърдено от представител на прокуратурата за РИА „Новости“.

Според съобщението – публикувано на официалната интернет страница на берлинската прокуратура - мъжът (би трябвало) да е бил арестуван в четвъртък, съобщава още руската агенция.

Заподозренияг Юсуп Б. Е на 29 г. и се подозира, че е изпращал в Сирия парични преводи в подкрепа на ИД, като особено активен е бил в районите на Берлин и Бранденбург. Парите, по данни на правоохранителните органи са отивали за закупуването на оръжия и „образователни цели“. Научил, че срещу него се води разследване, руският гражданин успял да избяга в Латинска Америка, но сега е задържан - при опит да взезе в Европа.

Разследването се води от генералната прокуратура на Берлин и криминалната полиция на Бранденбург.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас