НОВИНИ

Повече от 4.6 хил. Сирийски бежанци са се върнали в родината си от територията на съседен Ливан от 18 юли, съобщи старшият оперативен дежурен на Междуведомствения координационен щаб, полковник Игор Сергеев.

„По уточнени данни, 1 август 2018 г. От територията на Ливан през пропускателния пункт „Джейда-Ябус“ са се завърнали 189 човека, през пропускателния пункт „Ел-Дабусия“ – 48 човека“, казва той на заседание на Междуведомствения координационен щаб по завръщане на бежанци на територията на Сирия, цитиран от ТАСС.

По думите му, общият брой сирийски бежанци завърнали се в родината си (от 18 юли) се разпределя: през ГКПП „Земрани“ – 2 893 човека, ГКПП „Джеда-Ярбус“ – 1 324, ГКПП „Ал-Дабусия“ – 194 и ГКПП „Ал-Кусайр“ – 201.

Също от 18 юли в местата на постоянно живее са се завърнали 326 сирийски граждани – 102 човека в Източна Гута (от общо 74 130 човека) и в провинция Хомс – 198 човека (от общо 112 820 човека).

Във възстановени жилищни сгради (общо 4) в Шам (провинция Деир-ез-Зор) са се населили четири семейства – общо 26 човека.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас