НОВИНИ

Може да се окаже невъзможно, използването на ваксина за справяне с новата епидемия на ебола в Демократична Република Конго, предупреждава „Световната здравна организация“ (СЗО).

Все още, не е потвърден щамът на еболата, която отне живота на 20 човека и засегна други четири – вкл. двама здравни работници. Ръководителят по отговор на извънредни ситуации на СЗО, Питър Салама коментира, че е възможно той да е от вида Заир, Судан или Бундибуйо.

От СЗО коментират още, че вероятно вирусът се е разпространил на десетки километри (от май т.г.) и представлява висок регионален риск като се има в предвид близостта му до границите.

Тестовете за ебола на четирима човека от Манджина са с положителен резултат. Манджина е град с около 60 000 човека в провинция Северно Киви – на около 100 км. от границата с Уганда, коментира министърът на здравеопазването на ДРК, цитиран от „Ройтерс“. Починалите от – все още неидентифицирания щам на вируса, са 20 човека.

Ако е от щама Заир, една от възможностите би могла да бъде прилагането на ваксината „Мерск“, която беше използвана при последната епидемия – в противен случай ситуацията ще стане още по-сложна „и може да няма каквато и да е възможност за ваксиниране“, коментира Салама за „Ройтерс“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас