НОВИНИ

(Обновено...)

При самоубийствена терористична атака днес са били убити трима военни от Чехия, участващи в операцията на НАТО „Resolute Support“.

При атаката са били ранени и военнослужещ от САЩ и двама афганистански военни. Всички те са участвали в смесен пеши патрул (на афганистанските сили за сигурност и НАТО).

Атаката е била извършена около 06.00 ч. сутринта в град Чарикар, провинция Парван (на около 60 км. Северно от Кабул). Отговорност за нея бе поета от Талибаните, в изявление на които се казва, че при „тактическа експлозия“ са били убити или ранени 8 американски военни.

Смъртта на чешките военнослужещи бе потвърдена от министъра на отбраната на Чехия Любомир Метнар.

Това е втора терористична атака през последните дни. В петък двама атентатори – самоубийци преоблечени като жени атакуваха шиитска джамия в Гардез, столицата на провинция Пактия по време на петъчната молитва. Те са застреляли охраната, влезли са в джамията и са открили огън по молещите се, след което са се самовзривили. При тази атака бяха убити 35 и ранени над 90 човека. Отговорност за нея пое клонът на терористичната джихадистка групировка Ислямска държава – Вилает Хорасан.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас