НОВИНИ

Непълнолетните, които са отгледани в радикални ислямистки семейства представляват „значителна заплаха за сигурността“ на обществеността в Германия, предупреждава анализ на немската „Служба за защита на конституцията“ (BfV), цитиран от „Funke media group“.

Според анализа, немските власти са се сблъскали с признаци на „бързо, по-ранно и по-вероятно радикализиране на непълнолетни и младежи“, чиито родители, вече са „част“ от джихадистката идеология.

През декември миналата година, ръководителят на Службата, Ханс-Георг Маасен предупреди, че съществува риск произтичащ от жени и деца, които са изпратени в Германия (т.е. трябва да се разбира в ЕС) от „Ислямска Държава“ (ИД), след като терористичната организация загуби територии в Сирия и Ирак.

„Децата са отглеждани с една екстремистка гледна точка за света (още) от раждането си, която узаконява насилието срещу други и „унижава“ всеки друг, който не е член на същата група“, пише в анализа, където се допълва, че заплахата за обществото не само че произтича просто от завръщащите се от ИД, но също така и от непълнолетните, които са прекарали целият си живот на територията на Германия.

Според оценките н на немската служба, броят на ислямистките семейства във Федералната република е в долната граница на стотиците“ (каквото и да означава това – бел.- ред.“. Въпреки това, продължаващата джихадистка социализация на няколко хиляди деца в тази релативно малка група от семейства е виждана като „сериозно притеснение“ и „предизвикателство“ от федералната служба.

В коментар за „Funke media group“ (в понеделник) говорителят по сигурността за (управляващия) Христян-демократически съюз (CDU) призовава за промяна в немското законодателство с цел властите да могат да се намесват бързо в случаи на радикализирани деца. В настоящият момент, Службата няма право да наблюдава лица под 14-годишна възраст (преди границата за наблюдение беше 18 г.).

„Не става въпрос за криминализиране на лица под 14-годишна възраст, защитавайки нашата страна срещу значими опасности като ислямисткия тероризъм“, коментира Патрик Сенсбург. Според, Стефан Майер (държавен секретар във федералното МВР, от CSU) разширяването на възрастовата граница за разследване от Службата е част от задължението за грижа, което немското правителство има към засегнатите деца.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас