НОВИНИ

Иракския централен криминален съд е издал осъдителни присъди – доживотен затвор – на френски гражданин и немска гражданка по обвинения за членство в „Ислямска Държава“ (ИД).

Според присдъдата, френският гражданин Лансен Аммар Гебоджи (на 55 г.) и гражданката на ФРГ Надия Райнер Херман (на 22 г.) са признати за виновни за присъединяване към терористична група.

Надия е дъщеря на немкиня, която през януари беше осъдена на смърт за членство в ИД – през април присъдата й е намалена на 20 г. Доживотен затвор, съобщава АФП.

След появата на терористичната организация, много европейски граждани заминаха за т.нар. „конфликтни райони“ – Сирия и Ирак – за да се присъединят към джихадистите като при (и след) офанзивите на иракските правителствени сили хиляди бяха арестувани по обвинения в членство и/или сътрудничество на терористичната организация. Съдебните процеси на повечето от тях, все още нес а приключили.

Миналата година, иракските власти изпълниха смъртните присъди на десетки чуждестранни и местни граждани, признати (от иракски съдилища) за виновни по обвинения в членство в ИД. Преди няколко месеца в Мосул (някога обявен от джихадистите за иракска столица на т.нар. „Халифат“) бяха осъдени 212 човека – повечето от тях за членство в екстремистката организация.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас