НОВИНИ

В Билефелд, Германия започна процесът срещу банда от четирима сирийски бежанци, които на 29 ноември 2017 г. нападнали двама възрастни съпрузи в дома им, малтретирали жената и избягали с плячката от 160 евро.

Съпрузите – мъжът е на 83 години и страда от старческа деменция, а съпругата му е на 82 години спели, когато „избягалите от насилията в Сирия“ проникнали в къщата в селцето Хьорсте. Те извлекли възрастната жена от леглото, вързалия на един стол и опрели на гърлото й голям нож… Търсили пари. След като претършували жилището и се убедили, че всичко, с което разполагат съпрузите са 160, те ги взели и избягали, съобщава „Bild“.

Заловени били едва три месеца по-късно, след като били проследени мобилните им телефони. Те не само че са разговаряли по тях в близост до местопрестъплението, но и водели истински дискусии на темата…

Съдът продължава, а ако бъдат признати за виновни, „бежанците – обирджии“ могат да получат присъди до 10 години затвор. Но, като се има в предвид обикновено проявяваната снизходителност от немските съдии към мигрантите, трудно би могло да се очакват тежки присъди.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас