НОВИНИ

Една поговорка гласи, че „Отчаяните времена искат отчаяни мерки“. На фона на безпрецедентно ниското мнение на французите за президента на страната Еманюел Макрон, неговите „имиджмейкъри“ прибягват до наистина отчаяни мерки, като се възползват дори и от невръстни деца за „да подобрят“ нещата.

Разбира се, в техните начинания те са подпомагани от иначе считаните за „независими“ френски медии.

Четири дни след като пристигна в лятната резиденция на френските президенти – Форт де Брегансон, във вторник (7 август) Макрон излезе от неговите стени и „спонтанно“ се срещна с група негови почитатели и привърженици, събрали се от двете страни на пътя, по който минава кортежа му. Между тях бе и едно малко момченце, което се възползва от възможността да приветства държавния глава.

Само че, както се разбра в последствие, тази „трогателна и спонтанна“ среща всъщност е била много внимателно планирана и организирана от PR-овете на Макрон. И в този фарс, без капчица свян са участвали журналисти от френска медия.

Няколко дни преди срещата, 6.5-годишният Максим е "открит" от журналисти да се разхожда с родителите си пред стените на известния замък. Родителите му заявиха на журналистите, че той (Максим) е фен на „кралицата на Англия и на Еманюел Макрон“, че е проследил изцяло цялата му предизборна кампания (забележителна политическа ангажираност у едно тогава 5-годишно дете – бел.ред.) и то с такъв ентусиазъм, че дори бил закачил навсякъде в стаята си неговите портрети! И за да „добави малко подправки“ в тази наистина „блудкава манджа“, майката на Максим дори изразила известно недоволство. „Той следеше кампанията … Ние се интересуваме от политика, но нищо повече“, казва тя пред микрофоните на „Europe1“ и добавя, че по-скоро би искала да се върне на плажа, вместо да чака пред замъка появата на държавния глава. Освен всичко друго, от репортажа става ясно, че Максим планира да стане кмет на Париж, а през есента щял да прати писмо на Макрон с молба да посети Елисейксия дворец.

Трогателно, нали?!

Изявлението привлякло вниманието на служителите на Елисейския дворец. Те влезли във връзка с „Europe1“ и поискали от медията да влезе във връзка с Максим за да бъде организирана негова среща с Макрон.

Последвалото наподобява сценарий на сладникава латиноамериканска „сапунена опера“.

Журналист от „Europe1“ с часове обикалял по плажовете в района, опитвайки се да открие момченцето сред хилядите посетители. Накрая, отчаян се покатерил върху малка дюна и извикал „Има ли тук някой, който се казва Максим?“. И чудото се случило – невръстният поклонник на Макрон бил открит!

Така се стигнало до вече споменатата „спонтанна среща“ във вторник между президента на Франция неговия малък почитател. Максим успял да прекара известно време със своя политически идол, а Макрон дори му обещал, да му организира посещение на Елисейския дворец.

Един наистина „добре смазано комуникационна събитие“ за президента на Франция. И за „независимите и свободни“ френски медии.

Би било комично, ако не беше наистина трагично.

По материали на „Le Point“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас