НОВИНИ

Испанската полиция е заловила на кораб в Алхаурин де ла Торре (Малага) над половин тон кокаин, скрит в блокове замразени храни.

Били са задържани петима души (четирима холандски граждани и един испански гражданин). Дрогата е била скрита в превозвани в контейнер пакети замразена паста от лешници и тофу. След пристигането на „храните“ в Испания, те е трябвало да бъдат превозени до Холандия в хладилни камиони, което би направило кокаина практически неоткриваем.

При проведената днес операция на полицията освен 555 кг кокаин са били иззети и 130 кг хашиш, 74 кг марихуана, 5 автомобила, влекач, хладилен трейлър, компютърно оборудване, мобилни телефони и над 11 000 евро в брой. Тя е в резултат на започнало през юни разследване, предизвикано от необичайното движение на хора и превозни средства в и около напусната индустриална сграда (склад), който трафикантите на дрога използвали за „обработването“ на камионите с холандска регистрация.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас