НОВИНИ

Италианските власти са екстрадирали 44-годишен тунизиец, готов да се сражава за Аллах.

Северноафриканецът се е оказал в италиански затвор – за дребни престъпления – където е установил тесни връзки с друг затворник-иракчанин, който е бил арестуван като ръководител на „мрежа“ за вербовка на джихадисти за „активна клетка в Сирия“.

Според информация от италианските власти, след освобождаването му, тунизиецът няколко пъти е успял да избегне експулсирането чрез подправени документи.

Веднъж след като е бил идентифициран – в тунизийското консулство в Неапол – 44-годишният мъж е успял (отново) да избяга измъквайки се от служителите по сигурността. Така, практически той е останал напълно свободен на територията на Италия – „пътят“ му е проследен до Падуа, от където той е бил настанен в Постоянен център за репатриране в Бриндизи до експулсирането му (във вторник) по съображения за сигурност.

В понеделник друг северноафриканец – 19-годишен мароканец – също беше експулсиран от Италия, а преди четири дни – други двама. Всички, те радикализирани съобщават италианските медии.

Италия е екстрадирала екстремист свързан с Амри

От януари тази година от страната са експулсирани общо 78 лица.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас