НОВИНИ

В съда във Вормс се е провел процес срещу криминален престъпник – бежанец от Сомалия. За период от три години той е използвал „само“ 27 различни самоличности.

Според съдията, 18-годишният сомалиец едва ли ще може да промени живота си.

Младежът пристигнал в Германия нелегално през 2015 г. и използвал 27 различни самоличности за да получава пари, да извършва престъпления и да се „отървава“ по-леко. Полицията му е завела многократни разследвания, но… в крайна сметка той се оказвал на свобода и продължавал. Дори не си спомня и имената и къде са били домовете на семействата, при които бил настаняван. Никой в Германия не може да каже какво е истинското му име…
Във Вормс той е съден за кражба на пуловер от „Каухоф“. След като грабнал пуловера, при бягството си той разбил входната врата на магазина, оказал яростна съпротива на заловите го хора, ранил трима от тях, плюел ги и ги ругаел, но те все пак го държали, докато пристигнала полицията. Присъдата – 9 месеца затвор без право на помилване. Толкова е поискала и прокуратурата, а адвокатът на бежанеца поискал по-лека присъда.

Толерантна присъда, ако се има в предвид, че той е залавян поне 8 пъти за престъпления като кражба, неоторизиран престой, измама, нападение, подправяне на документи. През декември 2017 г. бил задържан на гарата в Манхайм – за трафик на наркотици, а през май т.г. бил осъден на 1 година затвор за това. Обжалвал присъдата и съответно – отново бил на свобода.

Когато дошъл в Германия с автобус от Италия през 2015 г. казал, че е от Сомалия и че е избягал от там защото „не искал да го вземат в армията“. Не поддържал контакти със семейството си. Като „непридружавано дете – бежанец“ бил настанен в съоръжение за малолетни бежанци в Синшайм, но „там не се чувствал добре“. Поради това, бил настанен в приемно семейство в Кайзерслаутен. Но там пък се „чувствал ограничаван“ и през 2016 г. напуснал семейството. Къде е живял след това, не е много ясно.

Сега младият сомалиец (ако въобще е такъв) заявява пред съда, че съжалява за лошите неща, които е бил извършил, че се чувствал „изоставен“ и че ще се опита да бъде „най-добрият“…

Както се вижда, има всички предпоставки, човекът с 27-те имена да стане един истински, добър европеец, работещ за благото на приютилата го страна и на ЕС, и естествено – обогатяващ нейната култура.

По информация на „Buerstaedter Zeitung“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас