НОВИНИ

Асия Ардженто, една от първите актриси, обвинила в изнасилване филмовия продуцент Харви Уейнстийн и станала един от най-известните гласове на движението #MeToo, тайно платила на млад актьор, за да не я обвинява, че е правила секс с него когато той е бил непълнолетен.

Според „The New York Times“, Ардженто е платила на бившето дете-артист Джими Бенет 380 000 долара. Бенет заявява, че през 2013 г., само два месеца след като той е навършил 17 години, тя го е нападнала в хотел в Калифорния, където възрастовата граница за съгласие за секс е 18 години. От вестника допълват, че са били запознати с правните документи с изявленията на Бенет и за плащанията от страна на Ардженто, които са били уредени между неговите и нейните адвокати.

Адвокатите на Бенет са изпратили да адвокатите на Ардженто записка за намеренията му, да я съди, в която се заявява, че нападението й е било толкова травмиращо, че се е отразило на менталното му здраве и е попречило на актьорската му кариера. Това е станало малко след като италианската актриса обвини Уейнстийн в изнасилване през 1997 г. В тях е описано и самото нападение.

През май 2013 г. Бенет пристигнал в хотел „Риц-Карлтон“ в Марина дел Рей заедно с член на семейството му – за да се срещне с Ардженто. Тя поискала да остане насаме с него и членът на семейството си отишъл. В последствие тя му дала алкохол, започнала да го целува, правила с него орален секс, след което се стигнало до сношение. Към документите били приложени и копия на фотографии, направени след секса от актрисата, показващи полуоблечените Ардженто и Бенет в леглото.

Ардженто и Бенет (тогава 7 годишен) са работили заедно през 2004 г. при създаването на филма „Сърцето е измамно повече от всичко“, в който Бенет играе дете на образа, пресъздаден от Ардженто. В последствие Бенет играе във филми като „Стар трек“(2009 г.), „Посейдон“, „Всемогъщият Еван“ и „Файъруол“. Според адвокатите му, случилото се между него и Ардженто е повлияло крайно негативно на кариерата му – след това той има съвсем малко и то епизодични роли.

По информация на „The Hollywood Reporter“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас