НОВИНИ

Първо по рода си изследване на сексуалните престъпления, извършвани от мигранти във Финландия показва, че 80% от жертвите са финландки, а половината от тях – момичета на възраст под 18 години. 93.1% от сексуалните насилници са дошли от ислямски страни.

Изследването, което е публикувано през май т.г. и е извършено от Полицейския колеж и Комисията по миграция, се отнася за 2016 г., когато бе отбелязан „бум“ в сексуалните престъпления в страната.

Били са изследвани 1 565 доклада, при които заподозрените извършители на престъпления или жертвите са били лица, търсещи убежище (бежанци).
Установено е, че 8 (общият им брой е 131) от всеки 10 жертви на сексуални престъпления са финландки, като почти половината от тях са били под 18 години. Насилниците не са „подминали“ и другите търсещи убежище във Финландия лица – при тях 90% от жертвите (основно от съоръжения за настаняване на мигранти) са жени и непълнолетни момичета, а останалите 10% са изнасилени момчета или мигранти-мъже.

Сред сексуалните престъпления, извършвани от бежанци най-много са изнасилванията – 32% (16% от които – групови); 16% са други сексуални насилия; сексуалната експлоатация е в 14% от случаите, като общо 11% от сексуалните престъпления са били срещу деца. 3 от всеки 5 случая на сексуални престъпления от страна на мигранти са били извършени на обществени места, 1 от всеки 5 – в частни домове, 1 от 10 – в съоръжения за настаняване на мигранти и 1 от всеки 4 – на други места. 2/3 от престъпленията са извършени през тъмната част на денонощието (най-често между 19 и 20.00 ч.), като най-голяма интензивност е имало по време на уикендите.

В извършването на сексуални престъпления са били заподозрени общо 116 мигранти, 108 от които (или 91.3%) са дошли от ислямски страни. 2/3 (над 62%) от заподозрените мигранти-насилници са иракчани, следвани от мигрантите от Афганистан, Мароко, Иран, Бангладеш, Камерун, Сомалия и Сирия. За сравнение – общо за извършването на някакво престъпление през 2016 г. са били заподозрени 1 052 мигранти от общо 29 страни, като най-много от тях са били алжирците - всеки пети от тях, който е потърсил убежище във Финландия). Те са следвани от беларусите – 16%, 13% от мароканците, а при „бежанците“ от останалите нации процентите са под 10%.

По информация на „Alands Nyheter“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас