НОВИНИ

Група от около 300 „мигранти“ за пореден път атакуваха охранителните съоръжения разделящи испанския анклав – Сеута – в северна Африка от Мароко, като 116 от тях успяха да влязат на територията на ЕС.

Испанските власти съобщиха, че при атаката, 7 полицаи са получили изгаряния от киселина и негасена вар, за които се смята, че са били „хвърляни“ от „бягащите от насилието“, докато са се опитвали да преодолеят защитата на границата. Двама от пострадалите служители на реда са отстранени от служба до възстановяване от нараняванията.

Пет от лицата успели да влязат на испанска територия са поискали медицинска помощ, съобщават още от испанската гражданска гвардия.
Атаката е започнала около 9.00 ч. (местно време), когато мароканската полиция е участвала в молитва на открито (във връзка с настоящите мюсюлмански празници).

За пробив (във външните и вътрешни елементи на) ограничителното съоръжение „мигрантите“ са използвали ножици и коктейли „Молотов“, а за „ограничаване на служителите на гражданската гвардия“ (т.е. да им се попречи да се приближат към района на атаката) „имигрантите хвърляха пластмасови бутилки с екскременти, кръв, негасена вар и киселина“.

Нападението на заградителните (гранични) съоръжения идва около месец след като 600 „мигранти“ успяха да преминат високата и съоръжена с бодлива тел ограда в най-голямата за годината (до момента) атака.

Мароканските правоохранителни органи са успели да се противопоставят на част от голямата група атакувала съоръженията, което е допринесло към намаляването на броя на успелите да преминат (със сила) границата.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас