НОВИНИ

Меркел е луда. Фактически, човек не може реално да каже нещо друго, когато осъзнае, какво каза тя на лятното интервю пред ARD.

В лятното интервю пред ARD Ангела Меркел беше попитана, какво трябва да бъде наследството на нейното канцлерство. С какво трябва бъдещите поколения да асоциират нейното име. След като (както се очакваше) първо каза, че другите трябва да решат, тя даде един отговор разкриващ нейното искане – тя иска нейното канцлерство да бъде свързвано с ЕВРОПА.

Първо трябва да осъзнаете тази идея. Това по мое мнение показва, пълно откъсване от реалността. Меркел като Европейски Канцлер? То не е толкова лошо за европейското единство и никой не е допринесъл за него колкото тя е допринесла. И Меркел иска да бъде възприемана като канцлерът, който е направил много за Европа?

Европа на Меркел е едно бедствие:

• Британците, които бяха нашият най-важен съюзник (особено по въпросите на икономическата политика), напуснаха. Меркел използва цялата си сила за да спаси Гърция и не положи никакво усилие да задържи британците в ЕС. Резултатът: Гърците са все още в еврозоната, което не е добре нито за еврото нито за гърците. Но британците са вън от ЕС. Меркел допринесе за това също и защото тя уплаши британците с нейната политика на неограничено „Добре дошли“ – културата и с европейските квоти, което допринесе за негативния вот за Brexit.

• Отношенията с източно- и централноевропейските страни Унгария, Полша, Чешката Република и т.н. са развалени от политиката на Меркел. Тя искаше да наложи на тези страни да приемат имигранти против тяхната воля. Те не можеха да си позволят това и това още повече раздели Европа. Меркел толкова беше се отчуждила от света, че вярваше, че тя може да наложи нейната политика на неограничено „Добре дошли“ – културата на всички останали европейски държави. Резултатът е популистки правителства, като това в Италия, което определено на гарантира бъдещето обединяване на Европа. Меркел напълно изолира Германия с нейната наивна политика на неограничено „Добре дошли“ – културата, че всички останали страни от Швеция до Австрия или от Унгария до Италия, следват обратна (на тази) политика.

• „Политиката на спасяване на еврото“ на Меркел не доведе до повишаване на европейското единство, а до нарастващото отчуждаване на народите. А също и до некалкулируеми икономически натоварвания на Германия в бъдеще.

Меркел сериозно ли вярва, че тя ще остане в историята като голям майстор на европейската интеграция? Първо трябва да осъзнаете тази идея. Не, никой историк няма да я види по този начин. Историците по-късно само ще спорят, дали Меркел е била само един опортюнист на власт, като всичко е било за властта сама по себе си или е била откъснат от света зелен идеолог. Що се отнася до нейната роля в Европа, тя ще бъде разглеждана като канцлерът в пост-военната история, който най-много е способствал за провалянето на процеса на европейското обединение.

Автор: д-р Райнер Цителман via Wallstreet Online De

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас