НОВИНИ

Турция официално обяви за терористична действащата в Сирия и контролираща част от провинция Идлиб организация Тахрир ал-Шам.

Според решение на президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган, публикувано държавния „Resmi Gazete“ в петък (31 август), Тахрир ал-Шам е признато за име, алтернативна н обявената за терористична организация Джабхат ал-Нусра, която е считана за клон на Ал Кайда.

По този начин, Турция отразява решението на ООН от юни т.г. към списъците на хора и организации, активите на които следва да бъдат замразени заради връзките м с терористичните организации Ал Кайда и Ислямска държава.

Решението на Ердоган идва в навечерието на очакваната и подготвяна военна операция на Сирийската арабска армия на президента на Сирия Башар а-Ассад в граничещия с Турция регион на Идлиб.

Тахри ал-Шам е най-мощната военизирана терористична организация в Идлиб и де факто упражнява контрол над него.

По информация на „Daily Sbah“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас