НОВИНИ

Полският депутат Доминик Тарчински се включи в европейския дебат за бурките, заявявайки че „покривалата за жени“ трябва да бъдат частично забранени по съображения за сигурност и частично, за да стане ясно на ислямските радикали, че те не могат да искат повече права в Европа, отколкото европейците в Саудитска Арабия.

Тарчински, който е член на управляващата „Закон и справедливост“ предизвика истинска буря във Великобритания след като влезе в сблъсък с журналиста (ляв-либерал) Кати Нюман по въпроса за нелегалната миграция.

Малко след разразяването на скандала с „бурките“, в ексклузивен коментар за Брейбрат-Лондон, полският политик настоява, че ислямските покривала за глава/лице „трябва да бъдат забранени по същия начин, по който христянските кръстове са забранени в Саудитска Арабия“.

Той дори изказва мнението, че към момента отношенията между Запада и Ислямския свят са небалансирани и дава за пример желанието на Саудитското (уахабитско) кралство да построи джамия в полската столица.

„Ние ще сме щастливи, да я имаме след като те се съгласят Полша да построи катедрала в Саудитска Арабия“, казва той.

По думите му, ситуацията е много проста „или ние сме равни, ние сме партньори, ние сме същите човешки същества или – те чувстват себе си за по-добри от другите“.

По отношение на „бурките“, той коментира, че този и сходните видове покривала са използвани (не рядко) като маскировка от крадци, бомбаджии-самоубийци, насилници и прочие навсякъде по света и че обикновените хора са изправени пред редица ограничения по отношение покриването/скриването на лицето (забраните на балаклави, каски и др. На редица обществени места). Според Тарчински е погрешно религиозните фундаменталисти да очакват „повече права“, отколкото имат другите.

„Ако не харесвате християнска Европа, вървете в Саудитска Арабия и се разправяйте с тези, които се отнасят към вас по начина , по който очаквате“, коментира още той.

„В Германия и Швеция, и много други страни този процес, това искане за разрешаване на (носенето на) бурки започна с думи като „демокрация“ и „свобода на религията“ и всички тези красиви думи нямат нищо общо с реалността ... и свършват със самоубийствени атаки“, предупреждава той и допълва, че страната му трябва да се поучи от Белгия, Франция, Германия и други страни – „ние не можем да повторим техните грешки“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас