НОВИНИ

Въпреки, че рейтингът на доверие към френския президент Емануел Макрон все още не е достигнал „висотите“ на този на предшественика му Франсоа Оланд много анализотори предвиждат „дори задминаване“ по непопулярност.

Нивото на доверие на френските граждани към настоящият им президент показва тенденция на намаляване и през август – доверяващите се на Макрон са едва 36%. Това е най-ниското ниво на доверие за цялия период, през който той е на постта, на който е от май 2017 г.

Резултатите от проучването на общественото мнение на „Harris Interactive“ показват, че френските граждани, които „не вярват“ на Макрон през август са се увеличили с 6 процентни пункта спрямо юли. Практически спад в доверието е отбелязан във всички възрастови групи, като най-голямо е намаляването сред младите (под 35 г. – с 9 процентни пукта) и в групата между 54 г. и 64 г. (минус 8 процентни пункта).

Нивото на доверие към премиера Едуард Филип през август е паднало на 34%, а към министрите е едва 26% (през юли популярността на френските министри е 30%).

Проучването е проведено в периода 28-30 август и в него са участвали 977 човека над 18 години.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас