НОВИНИ

„Ще закрием Карра ди Минео и центъра в Баньоли“. Във Венето – в Кона. Разходите ще бъдат намалени

Въпреки (повече от) изобилните критики – стигнали дори до открити заплахи – министърът на вътрешните работи на Италия, явно не възнамерява да се спре.

Подготвя се план за намаляване на центровете за прием (настаняване) на „мигранти“, започвайки със закриването на някои от тях (като печално известният „Cara di Mineo”) и намаляване на разходите по управлението (мениджмънта) на мигрантите.

„Можем да гарантираме, че повече няма да има непоносими ситуации от Падуа до Сицилия. В това предложение, спомням си, че в „Cara di Mineo“ работим над съкращаване на броя на настанените и разходите, крайна цел е затваряне.“, съобщава лично италианският вътрешен министър, цитиран от „Il Giornale“.

По думите му, успоредно с това се предвижда центърът за мигранти във Венето (Кона) да бъде „прогресивно изпразнен и очакваме, дейността на този в Баньоли да бъде прекратена“.

Салвини допълва, че "най-накрая, кметството в Аня ще може да се възползва от компенсаторните фондове за трудностите, които е понесло през последните години на лошото управление на РD“.  

Фактически, основната цел на италианското МВР е намаляване на разходите за управление на центровете за настаняване – направление на развитие на италианската политика по отношение на т. нар. „мигранти“, което ще се развива успоредно с намаляването на броя на „слизащите на италианския бряг“ .

„Гордеем се, че успяхме да намалим „стоварянията“ („слизанията“) в Италия до исторически минимум към последните пет години, така както беше потвърдено от „Международната организация по миграция“. По този начин можем да гарантираме, че няма да има непоносими ситуации – от Падуа до Сицилия“, коментира още Салвини.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас