НОВИНИ

Канцлерът на Германия Ангела Меркел иска ръководството на Еврокомисията (ЕК) да бъде поето от немски представители след предстоящите през май догодина избори за Европейски парламент.

След изборите, през есента на 2019 г. ще бъдат сменени ръководителите на две основни институции на ЕС – Европейската централна банка (ЕЦБ) и на ЕК. На практика, кой ще бъде новият президент на ЕК (след Жан-Клод Юнкер) и неговите заместници ще бъде решено от двете най-големи парламентарни групи в ЕП.

Според агенция Ройтерс, която се позовава на немския „Handelsblatt“, приоритет на Меркел е не толкова управлението на ЕЦБ, а по-скоро ЕК. Като потенциални кандидати за ЕК от немска страна се разглеждат министърът на финансите на Германия Петер Алтмайер (ХДС), председателят на сегашната парламентарна група на Европейската народна партия в ЕП Манфред Вебер (ХСС) и министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер Лейен.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас