НОВИНИ

Ден след като предупреди за опасносттта от гражданска война в страната, Ал-Малики отказа премиерския пост

Иракският (шиитски) политик и бивш премиер на страната, Нури ал-Малики отрече информациите, твърдящи, че възнамерява да се кандидатира (отново) за премиерския пост.

В изявление (от неделя) Малики казва, че е твърд в решението си – взето преди няколко години – след втория му премиерски мандат.

„Аз повтарям решението (си), и аз няма да се кандидатирам за тази (премиерска) позиция, поради същите причини, обяснени преди“, заявява той, цитиран от „БасНюз“.

Ал-Малики не е лидер на коалицията „Държава и закон“ и разкрива, че неговият политически блок ще подкрепи някого, който може да поеме отговорността като премиер на Ирак и да върне страната в „правия път“.

„Коментарът“ на Ал-Малики идва едва ден след като той, предупреди за опасността от гражданска война в страната, където разделението се задълбочава.

В изявление (във „Фейсбук“) Ал-Малики казва, че Ирак и нейния суверенитет  не са под сериозна заплаха, докато политическите фракции са разделени, докато регионалните и международни %играчи“ се намесват в иракската политика.

Дългогодишният иракски политик допълва, че външната намеса в политическия процес в Ирак би могла да бъде причината за възможна гражданска война в страната.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас