НОВИНИ

Готовността не е „жест на благотворителност“ от страна на Дамас – информацията за главорезите няма да е на безвъздмезна основа

Сирия е готова да предостави на страните от ЕС бази с данни за терористи, които може да са пристигнали (по поканата на г-жа канцлерката Меркел и не само) в европейските страни от арабската република, ако Брюксел промени политиката си по отношение на Дамаск.

„Евросъюзюът страда от проблеми с имиграцията, а Сирия може да помогне в разрешаването на тези проблеми.“, казва в ефира на „Русия 24“, министърът на външните работи на Сирия, Уалид ал-Муалем*.

По думите на сирийския дипломат – който освен министър на външните работи и живеещите зад граница, той е и вицепремиер на САР -  Европа се „нуждае от широка база с данни терористи, които са пристигнали от Сирия“.

„Ние, разполагаме с тези данни, но ние няма да ги предоставим на безвъздмезна основа, доколкото тези страни трябва да поправят своите грешки по отношение на сирийския народ“, коментира още Ал-Муалем.

През 2018 г. (до 29 август) пристигналите в Европа по море мигранти и бежанци са 68 098 лица – от тях 28 579 в Испания, която тази година е „водеща дестинация“ (по данни на „Международната организация по миграция“). Това е съпоставимо с 124 015 (при 172 362 за цялата година) лица, пристигнали в региона през същия период на миналата година.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас