НОВИНИ

Премиерът на Ирак, Хайдар ал-Абади се самообяви за Върховен главнокомандващ на „Хашд ал-Шааби“ (шиитските – до неотдавна – доброволчески сили познати и като „Народни мобилизационни сили“).

„Той (Абади) похвали героите-бойци на Хашд ал-Шааби, техните огромни саможертви за постигане на победата над тероризма в допълнение към техните продължаващи усилия за изграждане и реконструиране на страната“, пише в изявление на офиса му (разпространено късно в понеделник), цитирано от иракски и ирански медии.

„Той е ревностен привърженик на правата на бойците и желае да им осигури всички форми на подкрепа“, завършва изявлението, което съобщава още, че той е бил на посещение в команден център на силите, за да разгледа (наблюдава) ситуацията там.

Абади освободи лидера на „Хашд ал-Шааби“.

Съобщението за „самоназначаването“ два няколко дни след като Абади освободи от длъжност Върховния им главнокомандващ, заради „политическа и привърженическа дейност“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас