НОВИНИ

Неуспешен опит за терористична атака срещу посолството на САЩ в Кайро е бил извършен във вторник (4 септември), съобщиха египетските власти.

В изявление на правителството се казва, че полицията е задържала 24-годишния Абдуллах Айман Абдел-Сами, след като пластмасова бутилка, пълна със запалителни химикали, която е носел в раница, се е взривила предварително. В момента на взрива (по-скоро – запалване – бел.ред.) младежът е пресичал площад „Симон Боливар“, насочвайки се към комплекса на посолството. Никой не е бил ранен при станалата експлозия, съобщи "Ню Йорк Таймс"..

Според съобщението на властите, устройството е било предназначено за „враждебна акция“, задържаният имал „екстремистки идеи“, а точният мотив за действията му все още не е известен.

„Неизвестен мотив“, „екстремистки идеи“… Един доста „интересен“ начин да бъде избегнато най-вероятното възможно обяснение – пореден опит за терористична атака на джихадист в Египет, където въоръжената борба на силите за сигурност с местния клон на Ислямска държава и другите джихадистки терористични организации се изостря непрекъснато през последната година.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас