НОВИНИ

„Ислямска Държава“ (ИД) е създала ефективна система за закупуване на химически вещества, съобщи представител на подразделението* по предотвратяване на тероризма към Управлението на ООН по наркотични вещества и престъпност.

„Мащабите на използване на самоделни взривни устройства (СВУ/ИВУ) нараства. Известно е, че в ИДИЛ (старото име на ИД – бел. ред.) е създадена ефективна система за закупуване на химически вещества и други компоненти за взривни устройства, и (организацията) ги изготвя в безпрецедентни мащаби“, казва Олга Ланченко по време на международната конференция „Противодействие на незаконните доставки на оръжие в контекста на борбата с международния тероризъм“, цитирана от РИА „Новости“.

По думите  й, съществуват изследвания, които показват, че „в доставките на компоненти за СВУ за „Ислямска Държава“ са били въвлечени 50 компании от 20 страни“.

*Подразделението се занимава с борба с незаконния оборот на наркотици, оръжие, организирана престъпност, търговия с хора и международен тероризъм.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас