НОВИНИ

Служители на френската полиция са извели над 500 от общо около 800 нелегални мигранти от незаконен лагер близо до френското пристанище Дюнкерк.

Това е само един от няколкото незаконни лагера в близост до пролива Ламанш, в който се събират мигранти, възнамеряващи да проникнат по нелегален начин от Франция във Великобритания.

В операцията са участвали около 200 полицаи, а по оценка на френските власти, около 95% от мигрантите са иракски кюрди, съобщи АФП.

По изявление на Ерик Етиен, представител на местните власти, евакуирането на мигрантите от лагера отразява решимостта на правителството да не позволи създаването на подобни „градове в сянка“ по северното крайбрежие на Франция.

На изведените днес от лагера мигранти ще бъде предложено да поискат убежище във Франция или ще бъдат откарани в полицейски участъци за установяване и проверка на тяхната самоличност.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас