НОВИНИ

Сред заловените в Киркук е и „съдия“

Иракските сили за сигурност са хванали „съдия“ на „Ислямска Държава“ (ИД), както и 15 други членове на терористичната организация в югозападен Киркук по време на различни операции.

„Действайки по сигнал, силите за сигурност арестуваха съдия, който е работил за „Ислямска Държава“ в с. Тал ал-Захаб в югозападен Киркук“, коментира източник за „Багдад Тодай“.

По думите му, силите за сигурност са хванали и 15 (други) заподозрени в различни райони на Киркук. Иракската федерална полиция, също е открила и три бомби по време на внезапна проверка на четири „развъдника“ на джихадисти.

При операция южно от Мосул са били задържани други 16 членове на ИД.

„Силите за сигурност извършиха операция на островите ал-Бусеиф, южно от Мосул“, коментира Мостафа ал-Джабоури, говорител на Оперативното командване за Ниневия за „БасНюз“.

По думите му, при операциите (от сряда) са „арестувани 16 членове на „спящи клетки“ на ИД“. Арестуваните – които са отведени в щабове за разследване - са „притежавали оръжие“, което е иззето от властите.

В понеделник, иракското военно разузнаване съобщи за задържането – северозападно от Мосул - на „ятак“ на джихадистите, а МВР съобщи за ареста на 8 членове на организацията, в западната част на града.

Детайли, относно самоличността/гражданството на задържаните не са съобщени.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас