НОВИНИ

Министерство ан външните работи на Русия, предупреди руските граждани за възможни стълкновения между протестиращи и полиция в немския град Кемниц, където от над седмица се провеждат демонстрации (и контра-демонстрации).

„Германия – 7 септември – в град Кемниц, манифестация на крайно-дести сили в 18.30 ч. (местно време) близо до монумента на К. Маркс; повишени мерки за сигурност; възможни стълкновения (между) протестиращи и силите на реда“, пише в съобщение на департамент Ситуационно-кризисен център на руското МВнР, публикувано в „Туитър“.

Недоволството – и последвалото напрежение – в немския град бе предизвикано от убийството на 35-годишен местен жител (от немско-кубински произход) с 25 удара с нож, във връзка с което бяха задържани двама „мигранти“ – сириец и иракчанин, а немската полиция продължава да издирва трети заподозрян. При нападението наранявания получиха още двама мъже.

От тогава (почти ежедневно) в града, недоволни граждани организират различни мероприятия (вкл. мълчалив помен за хората, за които се предполага, че са убити от „мигранти“) като в поротестните акции се включват и (неголеми) крайно-десни групи (техни представители). Респективно, различни „антифашистки“ и про-миграционни групи и организации (вкл. „Антифа) организират контра-мероприятия (вкл. концерт на мястото където беше убит 35-годишният Даниел Хилг).

„Политико-угодните“ медии не се свенят да обявяват недоволните в „расизъм“, „ксенофобия“ и пр. – стигайки дори до открити обвинения в „нацизъм“ – докато удообно пропускат, че убитият е със смесен произход.

 Нещо повече – протестиращите, които искат незабавна депортация на нелегалнопребиваващите в Германия, все по-често скандират и „Merkel Must Weg“ („Меркел трябва да си ходи“), което трудно може да бъде вкарано в „дежурните“ ксенофобски и расистки обвинения, особено предвид факта, че в някои от случаите акциите са организирани от германската политическа формация AfD, която в много райони е втора политическа сила (след съюза на Меркел).

{youtube}RJxU8iiyOS0{/youtube{

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас