НОВИНИ

Според Началника на отбраната на Франция това може да стане, ако при офанзивата в Идлиб се използват химически оръжия

Военен №1 на Франция заяви, че неговите сили са подготвени да нанесат удари по сирийски цели, ако химически оръжия бъдат използвани при очакваната офанзива на правителствените сили за връщане на контрола над северната провинция Идбил.

„Ние, сме готови да ударим, ако химически оръжия сде използват отново“, заявява началникът на отбраната на Франция, армейски генерал Франсоа Жерар Мари Льоклантр пред малка група репортери, цитиран от „Ройтерс“.

„Те може да бъдат извършени на национално ниво, но е в наш интерес да бъдат направени с колкото се може повече партньори“, коментира още той.

През април Франция, САЩ и Великобритания нанесоха повече от 100 ракетни удара по про-правителствени цели на територията на Сирия като отговор на предполагаема химическа атака.

Бивш съветник на Пентагона – химическата атака в Сирия е постановка.

Льоклантр е коментирал още, че очаква последните остатъци от съпротивата на „Ислямска Държава“ в Сирия и Ирак да бъдат разгромени до края на ноември. Кога ще бъдат разгромени другите ислямисти в тези страни, явно е тема, която (поне към момента) не представлява интерес за Франция.

Идлиб е последната (и единствена) провинция в Сирия, която сега не е под контрола на Дамаск. През 2017 г. там беше създадена „северната зона на деескалация“, където можеха да отидат „бойци“ (заедно със семействата си!), отказали се от използването на оръжие и доброволно предали го.

„Химическата атака“ в Сирия влиза в дневния ред на външните министри на ЕС.

В провинцията с население около 3 млн. човека има около 10 хил. членове на терористични организации/формирования (по данни на специалния посланик на Генералния секретар на ООН, Стефан де Мисура).

По данни от неофициални източници доста съществен брой от често наричаните „бойци“ в Идлиб не са сирийци (дори по произход) и дори само те надхвърлят цифрата 10 000.

Джихадстите в Източна Хута създават единен ръководен център, подготвят химическа атака, Русия.

На 25 август МО на РФ предупреди за готвена провокация – постановка с химическа атака – в Идлиб (според регионални източници със значителлно участие на „Белите каски“) и от тогава периодично излизат информации за промени в „сценария на химическата атака“, вкл. детайли като брой отвлечени деца и имената на селата, откъдето са отвличани (явно тема, която не представлява интерес – за проучване и/или разследване – на „западните демократи“).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас