НОВИНИ

Името на „коренният американец“ и  холандски политик Геерт Вилдерс също е споменато

19-годишният афганистанец, който живее в Германия като „лице търсещо убежище“ е заявил пред следователите, че е ядосан на хората в Холандия, обиждащи Исляма.

Холандците „често обиждат пророка Мохамед, Корана, Исляма и Аллах“, твърди Джаед С, цитиран от „NL Times“ и споменава името на Геерт Вилдерс, лидер на втората по популярност политическа формация (PVV – Партия за свобода) в страната.

Самият Вилдерс, коментира споменаването на името му по време на разследването в „Туитър“:

„Мюсюлманските терористи мразят нашия начин на живот и нашите свободи. Те отговарят на критицизма към Исляма с насилие, точно както този Джаед С.“.

Вилдерс, който е добре познат с нежеланието си да променя позиции спрямо „политическата коректност“ дори допълва: „Аз казвам: затворете границите и де-Ислямизация!“.

Културно в Холандия: Младеж от Афганистан наръга двама с нож на централната гара на Амстердам

Атаката по него идва практически дни след като беше принуден да отмени конкунс за карикатури, чийто участници бяха окуражени да нарисуват карикатура на ислямския пророк Мохамед. Отмяната на конкурса дойде след множество заплахи и „маса протести“ с призиви за „обесване“, горене на национален флаг и пр.

„За да избегна какъвто и да е риск от ислямско насилие, аз реших да отменя конкурса“, коментира тогава Вилдерс.

Холандските следователи обявиха атаката срещу двамата американски туристи в Амстердам като такава с „терористични подбуди“ и започнаха проверки в жилището на извършителя в Германия, от където са били иззети „компютри и телефони“ (бедният 19-годишен мигрант).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас