НОВИНИ

На пленарно заседание на Народният съвет на самообявилата се Донецка народна република (ДНР) в Донецк за временно изпълняващ длъжността Глава на ДНР е бил назначен председателя на парламента Денис Пушилин.

За назначаването на Пушилин са гласували „болшинство от депутатите“, съобщава ДАН. По-рано депутатите са прекратили пълномощията на Александър Захарченко във връзка със смъртта му.

Загина лидерът на ДНР Александр Захарченко.

Роденият през 1981 г. в гр. Макеевка (Донецка област) Пушилин представляваше интересите на ДНР в контактната група по Донбас (предстои да се реши кой ще го замени на този пост). След изборите на 2 ноември 2014 г., той стана депутат в Народния съвет на ДНР, а от 11 септември 2015 г. е негов председател.

Също така е било решено, извънредните парламентарни избори и изборите за нов държавен глава на ДНР да бъдат проведени на 11 ноември.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас