НОВИНИ

Иракските сили за сигурност са арестували една от най-опасните джихадистки в „Ислямска Държава“ (ИД) при операция на военното разузнаване в Саллах ал-Дин.

Според изявление на иракското министерство на отбраната (цитирано в регионални медии), жената – чието име и националност не са съобщени – се е присъединила към „шайката терористи“ по време на падането в ръцете на джихадистите на провинция Саллах ал-Дин (северно от столицата Багдад). Тя е майка на петима джихадисти (няма информация колко от тях са мъже и колко жени) – едно от децата й е било убито при битка за контрола на района Байджи (северно от Салла ал-Дин), две са работели за т. нар. „група (подразделение) за екзекуции) на ИД; информация за другите й две деца не е съобщена.

Над 30 джихадисти хванати в Ирак.

Според съобщението, арестът й е станал след засада на пункт за проверка на сигурността в северната част на гр. Тикрит (столицата на Салла ал-Дин).

Ирак: За връзки с ИД – 3 смъртни и една оправдателна присъди

Други детайли около операцията по залавянето й, както и за самата нея към момента не са съобщени.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас