НОВИНИ

Държавният департамент на САЩ разпространи ново предупреждение, относно сигурността в Ирак предвид предстоящия (шиитски) празник „Мухарам“ и събитията в южния град Басра.

„Мисията на САЩ в Ирак ограничава своето движение по време на месеца Мухарам, в частност около отбелязването на Ашура“, поради „очаквано затваряне на пътищата и непредвидими струпвания на голям брой хора“, пише в съобщението на Департамента.

Атакуваха „Зелената зона“ в Багдад.

В допълнение, „някои протести в Басра прераснаха в насилие, довело до смъртни случаи и наранявания на протестиращи и (членове на) силите за сигурност“, пише още в предупреждението, което допълва, че държавните служители на САЩ в Басра като цяло „избягват райони, където може да има демонстрации, вкл. централният бизнес район“ на града.

Иран осъди „бруталната“ атака срещу консулството си в Ирак.

Държавният Департамент препоръчва на гражданите на САЩ да предприемат следните действия: да не пътуват в Ирак, да избягват големи натруправия на хора, да не се набиват на очи, да бъдат с повишено внимание към заобикалящата ги среда/обстановка и да избягват централния бизнес район на Басра.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас