НОВИНИ

Внимавайте с водата от водопроводите

Италианските власти са издали предупреждение за опасност за здравето на хората след като в рамките на една седмица са били регистрирани 150 случая на пневмония в близост до северноиталианския град Бреша.

Предполага се, че във водата има вирус, който предизвиква пнeвмония и са взети проби от водопреносната мрежа за изследване, чиито резултати се очакват след няколко дни.

В момента, италианските власти провеждат аутопсии на 69-годишна жена и 85-годишен мъж – починали миналата седмица – за да се установи дали смърта е причинена от пневмония, съобщават местните медии.

Заболяването обикновенно е причинено от бактерия, вирус или гъбички, които поразяват дробовете, то може да бъде животозастрашаващо особено за възрастни и лица, които имат сериозни проблеми със здравето.

Местните здравни власти са предупредили хората да вземат превантивни мерки, вкл. да дезинфектират филтрите за чешмяна вода или да ги подменят с по-добри, както и да оставят топлата вода да се изтече и да се ползва при отворени прозорци.

Спешните медицински служби в няколко общини – южна и източна Бреша – са идентифицирали 121 случая на пневмония, а общопрактикуващи лекари са открили поне още 30 засегнати от болестта.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас