НОВИНИ

Малко след 23.00 ч. в неделя (9 септември) в Париж афганистанец на видима възраст около 30 години, който е бил с документи на дете-бежанец от Афганистан е атакувал последователно и наръгал с нож 7 човека.

Пострадалите са били откарани в болница, като състоянието на четирима от тях е критично. Между жертвите са и 2 граждани на Великобритания – туристи.

Нападателят първоначално е наранил с нож 3 души пред кино в североизточната част на Париж и е избягал. По-късно е атакувал и ранил още четирима човека, след което е ибл задържан. Бил е въоръжане с метален прът и нж. Според изявления на представители на полицията, въпреки че мигрантът целенасочено е атакувал „чужденци“, поне засега няма информация за „терористична връзка“. Според офицер от полицията, цитиран от френските медии, „Може да е възрастен афганистанец или пакистанец, използвал незаконно документите (издадени на дете – бежанец – бел.ред.)“.

Според свидетели, след като е мигрантът е ранил с нож три от жертвите си пред киното, двама човека са се опитали да го хванат, но той е хвърлил по тях металния прът, който е носел и е извадил отново ножа. По време на преследването му, играчи на традиционната френска игра „Петанк“ са хвърляли по него металните топки, използвани при играта (с диаметър около 7 см и тегло между 600 до 800 грама), но въпреки че са го улучили, той не е се е спрял.

Интересно, в крайна сметка на каква хипотеза ще се спрат френските власти? Дали станалото ще бъде толерантно прието за поредната проява на насилие на мигрант с „психически проблеми“ или все пак някой ще се осмели да каже очевидното – че атаката е дело на радикализирал се мюсюлманин – терорист единак? И нима не са чували за многобройните случаи, когато статут на „непридружавано дете – бежанец“ е бил предоставен на мигрант на около 30 години, та такава хипотеза изобщо не е спомената?

Напрежението в Германия, отново се изостря

Каквото и да „изберат“ разследващите обаче, ще бъде вярно едно – „добре“ интегрирало се в гостоприемна Европа „избягало от насилията непридружавано дете – бежанец“ е дало своя „съществен принос“ за нейното „културно обогатяване“. Дали пострадалите се чувстват „щастливи“ от това „обогатяване“ е съвсем друг въпрос, който както винаги няма да интересува либералните политици и „праведните“ централни медии…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас