НОВИНИ

В хода на специална операция, сили на сирийската армия са успели да ликвидират един от лидерите на „Ахрар ал-Шам“.

Абу ал-Уалид Карназ и трима негови сподвижници са били унищожени в селска местност в северозападната част на провинция Хама в резултат на ракетен удар по автомобил, съобщава „Ал Масдар“. Според информацията, сирийските сили са успели да проследят ислямистите с помощта на руски дрон.

Според съобщения в регионални медии, Карназ е бил убит при артилерийски обстрел по позиции на терористите в северозападната част на Хама, близо до с. Ал-Каракат, като той и движещите се с него джихадисти са били открити и следени от дрон.

Халид ал-Хассан, чието бойно име е “Абу ал-Уалид Карназ“ е бил полеви командир на „Ахрар ал-Шам“ и „Национален фронт за освобождение“.

*Пълното име на организацията е „Харакат Ахрар ал-Шам ал-Исламия“ („Ислямско движение на свободните мъже на Левант“) – коалиция от различни ислямистки и салафистки подразделения.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас