НОВИНИ

Заместник министъра на външните работи на Русия, Олег Сиромолотов коментира, че терористите в Сирия са намерили начин за производството на химически оръжия, но също така имат и материална и техническа поддръжка от чужбина.

„За годините бойни действия в Сирия, а също и в съседен Ирак постъпиха сведения за овладяването от бойците на научно-техническа документация по производството на химически оръжия (напр. в специалирана библиотека в иракския град Мосул) и химически предприятия със съответното оборудване, привличането към синтеза на бойни отровни вещества на граждански и военни специалисти-химици“, коментира той в интервю за РИА „Новости“. "При това, разбира се, идва и определено материално и техническо захранване от чужбина", добавя той.

Заместник външният министър на РФ, коментира още, че не би искал да спекулира „на темата, възможна съпричастност на физически и юридически лица от западни страни към доставката на химикали на сирийските бойци“.

"Само ще отбелжа, че своите тесни връзки със същите прословути „Бели каски“, западните държави особено и не крият. Те, всъщност, открито финансират подривните действия на тази неправителствена организация, оказват на последната логистична, материално-техническа и друга поддръжка", казва той.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас