НОВИНИ

Президентът на Судан, Омар ал-Башир разпусна правителството и съобщи за намаляване на броя на членовете на кабинета.

Според съобщение на държавната агенция СУНА, обявеното в неделя разпускане на кабинета е с цел “закрепване на икономическата ситуация“.

Моатаз Муса – който беше министър на водните ресурси, напояването и електричеството – е назначен от Башир за нов премиер на мястото на Бакри Хасан Салех.

Салех, който беше премиер и вицепрезидент (назначен през 2017 г.) ще запази вицепрезидентския си пост, съобщават регионални медии.

Очаква се правителството на Муса да има 21 министри, вместо 31 министерски поста на вече разпуснатото правителство (с цел намаляване на разходите).

В изявление на президентския офис  пише, че последните мерки са необходими за решаване на „състоянието на нужда и неудовлетворение, пред които е изправена страната“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас