НОВИНИ

Иракското министерство на правосъдието съобщи, че смъртните присъди на седем признати за виновни по обвинения в тероризъм са били изпълнени.

В изявление на министерството, цитирано в местните медии се съобщава, че присъдите са изпълнени „след предприемането на правни мерки и издаването на президентски указ“.

Осъдените – според изявлението – са били „членове на „Ислямска Държава““.

Детайли около самоличността на осъдените не са съобщени, но може да се предположе, че те са иракски граждани, тъй като осъдителните присъди (ако въобще има процес в Ирак) за чуждестранни граждани преминават през значително по-усложнени процедури и не рядко обвиняемите са връщани в страните, чиито граждани са (без водене на процес в Ирак).

Ирак: За връзки с ИД – 3 смъртни и една оправдателна присъди

Много членове на „Ислямска Държава“ (ИД) – както и техни „сподвижници“ – бяха задържани по време на операциите за връщане на контрола над градовете овладени от джихадистите през 2014 г.

Ирак: Две смъртни и една доживотна присъда за членство в ИД

В различни иракски съдилища се водят процеси срещу такива задържани като най-чеосто присъдите са доживотен затвор или смърт.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас