НОВИНИ

Над 20 експерти от страните от „Вишеградската група“, Франция и Швеция участват в конференция в полската столица Варшава на темата: „Приносът на „Вишеградската група“ в европейската сигуронст: общи предизвикателства и цели“.

В четири панела участниците – учени и експерти в сферата на сигурността – обсъждат и миграцията, киберсигурността, оргиназираната дезинформация и военното сътрудничество.

Общият глас на четирите страни от „Вишеградската група“ все по-добре се чува в Европа и въпросите за сигурността се явяват ключови за тези страни, казва при откриването на форума, председателя на комисията на Сейма по въпросите на енергетиката и бюджета, Манцей Малцкий.

„Ние, първо, сме длъжни всички заедно както преди да искаве уплътняване на външните граници на ЕС. И, второ – длъжни сме да се съпротивляваме на механизма за принудително преместване на мигранти и прием на поредните мигранти“, казва той, цитиран от „Радио Полша“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас