НОВИНИ

(Обновена...)

Протест в района Мохманд Дара в афганистанската провинция Нангахар беше мишена на самоубийствена бомбена атака във вторник.

Говорителят на губернатора съобщи, че най-малко 19 човека са били убити, а други 57 ранени при експлозията. Въпреки това, местните здравни служби съобщават за поне 30 жертви, а заместник ръководителят на провинциалния съвет на Нангахар, Обайдулах казва, че загиналите при атаката са над 50.

Точният брой на убитите предстои да бъде уточнен, но някои местни медии вече съобщиха за над 100 жертви (информацията не е официално потвърдена).

Представител на губернатора на провинцията заяви, че терорист-самоубиец се е самовзривил сред протестиращите, съобрали се в района с искането да бъде уволнен командира на полицейските сили в района Ачин (близо до Мохманд Дара).

До момента, никой не е поел отговорност за атаката.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас