НОВИНИ

Иракските сили за сигуроност са предодвратили самоубийствена-бомбена атака, чиято цел е била да „удари“ няколко шиитски ритуални обекта в района ал-Джубаил, провинция Салахудин.

„Полицията в Джубаил, подкрепена от службите за контратероризъм арестуваха трима бомбаджии-самоубийци, които планираха да атакуват няколко места използвани от шиитите за техни ритуали“, коментира източник от силите за сигурност за „Аян ал-Ираки“, цитиран от „Иракски Новини“.

По думите на източника, власитте също така са иззели „пет колана с експлозиви (т. нар. „джихадистки пояси“ – бел. ред.), които бяха готови за използване при бомбена атака“.

В понеделник, иракски полицай беше убит, а трима други ранени при самоубийствена бомбена атака (също с „джихадистки пояс“) пред болницата „Хадитах“ в провинция Анбар.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас