НОВИНИ

По-голяма част от датчаните предпочитат, мигрантите (бежанците), на които е предоставено правото на временно пребиваване в Дания да бъдат депортирани, а не да бъдат интегрирани.

Изследване извършено от Voxmeter показва, че предложението на Партията на датския народ, миграционната политика на страната да бъде променена в тази насока се ползва с все по-голяма подкрепа сред датчаните, пише в. „Jyllandsposten“. По време на дебатите в парламента на Дания, партията предложи фокусът да бъде изместен именно върху депортирането, а не върху интегрирането на бежанците.

Според проучването, 54% от респондентите са съгласни с твърдението, че по-скоро на бежанците трябва временно да бъде оказвана помощ на територията на страната, вместо да бъдат интегрирани и да получат разрешение за постоянен престой. Несъгласните с това твърдение са над два пъти по-малко – едва 24%.

Идеята вече набира привърженици и сред другите партии в страната. През август, премиерът Ларс Льокке Расмусен (V) заяви, че през есента (след началото на новия политически сезон) би преговарял с Партията на датския народ за нова имиграционна политика на Дания.

От всички дошли Дания през последното десетилетие около 100 000 търсещи убежище лица, едва около 10 000 (10%) са се завърнали по-късно в страните си.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас