НОВИНИ

Италиалнските власти са задържали 20-годишен мъж от Бангладеш по обвинения в тероризъм.

Бангладешецът се намира на територията на Италия (т. е. на ЕС) в качеството си на „лице търсещо убежище“. Той е бил арестуван от полицията и финансовата гвардия в Монтичари (Бреша), където е бил в център за настаняване (на мигранти).

В профила си във „Фейсбук“, „бягащият от войната“ е демонстрирал близост към („особено миролюбивите“) идеи и възгледи на „Ислямска Държава“ (ИД). Според обвинението, там той е публикувал прохпагандни призиви като „Нужна ми е война (на англ. – бел. ред.) ... нуждая се от война (на италиански – бел. ред.)“ (вероятно, за да е сигурен, че по-малко хора няма да го разберат!). Част от другите „творби“ на бангладешеца включват: „Раят ме чака“, „смърт очаква всички“, „щастливият ден на смъртта“ (на италиански – бел. ред.) и „момче на кръвта“  (на англ. – бел. ред.). Част от „текстовите послания“ са били публикувани успоредно с атаки.

На 4 юни преди година (в деня на атаката в Лондон), бангладешецът публикува снимка на двама въоръжени мъже на коне, с черни знамена и поредица снимки с окървавени деца. След 17 август (нападението в Барселона), той публикува снимка, която възпроизвежда думите „Вlood Boy“, а ден по-късно съобщение: „днес е велик ден за мюсюлманите“ и „всички да се молят в джамия“.

Кога бангладешецът и от къде е влязъл в Италия не се съобщава, както (поне за момента) няма и информация, дали той е поддържал контакти с лица със сходни разбирания в Италия или чужбина.

Използвана е информация на „Il Messaggero”.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас