НОВИНИ

Всяка страна от ЕС има суверенното право да извършва вътрешни реформи

Министерството на външните работи на Полша, изрази „притеснения“ след като повечето евродепутати подкрепиха (в сряда) т. нар. Доклад „Сарджентини“, с който се иска задействането на наказателна процедура по отношение на Унгария по обвинения в пренебрегване правилата на ЕС по отношение на демокрацията, гражданските свободи и корупция.

Варшава „отбеляза с притеснение решението (от сряда) на Европейския Парламент в подкрепа на предложение за задействане на чл.7.1 от Договора за Европейския Съюз срещу Унгария“, пише в изявление на полското МВнР.

„Всяка страна-член на ЕС има суверенното право да извършва вътрешни реформи, които смята за подходящи“, пише още в изявлението.

„Лов на вещици“ срещу Унгария в Европейския парламент в опит за скрита федерализация

ЕП одобри резолюция за „дисциплиниране“ на Унгария. Ето как гласуваха българските евродепутати

От външното ведомство на Полша, също така коментират, че всички мерки предприемани срещу някоя страна от Съюза „водят само до задълбочаване на разделенията вътре в ЕС“ като се „увеличава настоящото недоверие на гражданите в европейските институции“.

„Полша ще гласува срещу налагането на каквито и да са възможни санкции на Унгария в европейските институции“, завършва изявлението.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас