НОВИНИ

Броят на пристигащите в Италия, т. нар. „мигранти“ през август е паднал със 62% - при сравнение със същия период на миналата година – по данни на ФРОНТЕКС.

Пристигналите в Италия – по т. нар. Централно средиземноморски маршрут – са били едва 1 500, докато за целия ЕС са 12 500.

ФРОНТЕКС съобщава още, че за този период „основно пристанище“ за пристигащите е Испания – за втори пореден месец – където на територията на ЕС са „слезли“ 6 500 човека (през т. нар. Западен средиземноморски маршрут), което е над два пъти повече отколкото през 2017 г. За първите осем месеца на тази година през този маршрут "нередовно" (колко толерантно определение за нелегално - бел.ред)  преминалите границата са 29 600.

Конкретни цифри за т. нар. „Балкански маршрут“ за август не са дадени, но граничната агенция на ЕС съобщава:

„Основният миграционен маршрут в Западните Балкани от Сърбия към Унгария и Хърватия продължава да има нисък брой мигранти. Въпреки това, паралелен път през Албания, Черна гора и Босна и Херцеговина, както и от Сърбия към Босна и Херцеговина има продължаващ миграционен натиск.“

Пристигащите в Европа по море в Италия са основно тунизийци и еритрейци, докато в Испания са мароканци, гвинейци и малийци.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас