НОВИНИ

Съд в украинската столица Киев е арестувал за 30 дни гражданин на Сирия, издирван от Интерпол.

„Съдът избра за гражданин на Сирия, който се издирва за убийство от Интерпол мярка за неотклонение – временен арест“, пише в съобщение на пресслужбата на киевското управление на прокуратурата.

Сириецът – който е бил обявен за международно издирване – е бил задържан от украинските власти на 11 септември (съобщението за ареста беше разпространено във вторник). След искане за екстрадирането му, той ще бъде изпратен в Германия, където е заподозрян в извършването на престъпление по чл. 212 от НПК на федералната република – убийство.

Допълнителни данни за задържания не са съобщени, няма разпространена и негова снимка.Няма информация на какво основание той е пребивавал в Германия (т.е. в ЕС), но с доста голяма вероятност можем да предположим, че става въпрос за поредния „сирийски бежанец“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас